Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس تصمیم اداره مالکیت معنوی انگلیس تا اطلاع ثانوی شرکت‌های هوش مصنوعی در این کشور امکان ثبت ندارند

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگذاری برنا ، پتنت ها مالکیت یک اختراع جدید را به خالق آن واگذار می‌کنند.  برخی از کارشناسان انگلیسی معتقد بودند که نام دستگاه‌های هوش مصنوعی می‌تواند به عنوان یک مخترع در گواهی های ثبت اختراع درج شود اما  نظر کارشناسی IPO نشان می‌دهد که صاحب نظران بسیاری تردید دارند که هوش مصنوعی در حال حاضر بدون کمک انسانی بتواند اختراع کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس دولت این کشور اعلام کرد: قانون فعلی انگلیس به انسان‌ها اجازه می‌دهد تا اختراعات ساخته شده توسط هوش مصنوعی ساخته را ثبت اختراع کنند، اما علبرغم برداشت‌های نادرست از قانون امکان ثبت اختراع به نام یک ربات ممکن نیست.

سال گذشته، دادگاه استیناف علیه استفان تالر، که گفته بود سیستم هوش مصنوعی Dabus وی باید در دو اختراع (ظرف غذای،  چراغ چشمک زن) به عنوان مخترع ثبت شود، رای داد.

داوران این دادگاه  با اکثریت آرا (دو به یک) از وی خواستند که یک انسان را برای مالکیت معنوی اختراع خود معرفی کند.

لیدی جاستیس لینگ درباره قضاوت خود نوشت: "فقط یک شخص می تواند حقوق داشته باشد - ماشین نمی تواند." حق اختراع یک حق قانونی است و فقط می تواند به انسان اعطا شود.

اما IPO همچنین گفت که "باید درک کند که چگونه سیستم IP ما باید از اختراعات ابداع شده با هوش مصنوعی در آینده محافظت کند" و متعهد به پیشبرد بحث‌های بین‌المللی با هدف رقابتی نگه داشتن انگلستان باشد.

جولای 2021، در پرونده ای که توسط آقای تالر مطرح شده بود، یک دادگاه استرالیایی دادخواست وی را تایید کرد و رای به ثبت اختراع با مالکیت معنوی ماشین‌ها داد!. چند روز قبل، آفریقای جنوبی نیز حکم مشابهی را صادر کرده بود.

بسیاری از سیستم های هوش مصنوعی بر روی مقادیر زیادی از داده‌های کپی شده از اینترنت آموزش دیده اند.

روز سه‌شنبه، IPO اعلام کرد که قصد دارد قانون کپی رایت را تغییر دهد تا بر اساس آن ماشین‌ها نیز از حقوق قانونی مالکیت معنوی برخوردار شوند،‌ این سازمان بر اساس این قانون می‌تواند و از تکنیک‌ها برای منافع عمومی استفاده کند.  

واقعیت این است که تعداد زیادی از مردم از ابزارهای هوش مصنوعی مانند DALL.E 2 برای ایجاد تصاویری شبیه به یک اثر هنری انسانی استفاده می کنند.

آقای تالر اخیراً از اداره کپی رایت ایالات متحده به دلیل امتناعش از قبول به رسمیت  شناختن یک سیستم نرم افزاری به عنوان "نویسنده" یک تصویر شکایت کرده است!

معیشت بازیگران

در این نظریه،، IPO خاطرنشان کرد که انگلیس یکی از معدود کشورهایی است که از آثار تولید شده توسط رایانه محافظت می کند و هیچ خالق انسانی وجود ندارد. در این بیانیه آمده است: «نویسنده یک «کار تولید شده توسط رایانه» به عنوان «شخصی است که ترتیبات لازم برای خلق اثر توسط او انجام می‌شود».و حفاظت از زمان ساخته شدن کار به مدت 50 سال ادامه دارد. 

اتحادیه کارگران هنرهای نمایشی Equity خواستار تغییر قانون کپی رایت برای محافظت از معیشت بازیگران در برابر محتوای هوش مصنوعی مانند "دیپ فیک" شده بود که از تصاویر چهره یا صدای آنها ایجاد می شود.

به گفته آن، IPO این موضوع را جدی گرفت، اما «در این مرحله، تأثیرات فناوری‌های هوش مصنوعی بر روی اجراکنندگان نامشخص است». در انتهای این بیانیه آمده است: «ما این موضوعات را تحت بررسی خواهیم کرذ».

انتهای پیام/

تتطبم‌ و ترجمه: زهرا وجدانی

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: انگلیس لندن هوش مصنوعی ثبت اختراع چالش ربات رباتیک علم وفناوری منچستر ثبت شرکت ربات انسان نما ثبت شرکت در انگلیسی هوش مصنوعی مالکیت معنوی ثبت اختراع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۶۶۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بخشنامه ممنوعیت دریافت هر نوع هدیه توسط کارکنان دولت به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از سازمان اداری و استخدامی کشور، دفتر تعالی فرهنگ سازمانی و سلامت اداری این سازمان، ۱۱ اردیبهشت‌ماه با ابلاغ بخشنامه‌ای به دستگاه‌های اجرایی، موضوع ماده ۹۱ قانون مدیریت خدمات کشوری را در خصوص ممنوعیت رشوه، سوء استفاده از مقام اداری و دریافت هر گونه امتیاز، تسهیلات، حق مشاوره، هدیه و موارد مشابه متذکر شد.

در این بخشنامه به علت وجود تعارض منافع جدی، دریافت هر گونه هدیه به هر شکل و تحت هر عنوان توسط کارکنان دولت در همه سطوح و در شئون مختلف اداری از جمله حوزه‌های ارزیابی عملکرد، نظارت و بازرسی، صدور مجوز، مالی و پشتیبانی در خصوص مناقصه، مزایده، عقد قرارداد و نظایر آن از افراد، سازمان‌ها، شرکت‌ها، موسسات و نهاد‌های عمومی دولتی و غیردولتی ممنوع اعلام شده است.

بر اساس ماده ۹۱ قانون مدیریت خدمات کشوری، اخذ رشوه و سوء استفاده از مقام اداری ممنوع است و استفاده از هرگونه امتیاز، تسهیلات، حق مشاوره، هدیه و موارد مشابه در مقابل انجام وظایف اداری و وظایف مرتبط با شغل توسط کارمندان دستگاه‌های اجرایی در تمام سطوح از افراد حقیقی و حقوقی به جز دستگاه ذیربط خود تخلف محسوب می‌شود.

این بخشنامه همچنین یادآور می‌شود که بر اساس ماده ۹۰ قانون مدیریت خدمات کشوری، کارمندان دستگاه‌های اجرایی موظف هستند که وظایف خود را با دقت، سرعت، صداقت، امانت، گشاده‌رویی، انصاف و تبعیت از قوانین و مقررات عمومی و اختصاصی دستگاه مربوطه انجام دهند و در مقابل عموم مراجعان به طور یکسان و دستگاه ذی‌ربط پاسخگو باشند.

دفتر تعالی فرهنگ سازمانی و سلامت اداری سازمان اداری و استخدامی کشور، با تاکید بر لزوم رعایت این بخشنامه و انجام مراقبت و رصد مستمر موضوع در تمامی سطوح ستادی و واحد‌های تابعه، تصریح می‌کند که در صورت مشاهده موارد تخلف، افراد خاطی اعم از دهنده و گیرنده هدیه، باید جهت طی مراحل قانونی به بالاترین مقام دستگاه اجرایی یا مقامات و مدیران مجاز یا هیئت‌های رسیدگی به تخلفات اداری و یا مراجع قضایی معرفی شوند.

بخشنامه صادره در پایان، مطابق ماده ۹۲ قانون مدیریت خدمات کشوری، مسئولیت نظارت و کنترل و حفظ روابط سالم کارمندان در انجام وظایف محوله را مدیران و سرپرستان بلافصل عنوان کرده و تاکید می‌کند که در مورد عملکرد آنان باید پاسخگو باشند و در صورتی که این موضوع در حیطه مدیریت مسئولان مزبور مشاهده و اثبات شود، علاوه بر برخورد با کارمندان خاطی، با مدیران و سرپرستان کارمندان نیز که در جلوگیری از این موضوع اهمال کرده باشند نیز مطابق قوانین مربوط، رفتار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ابطال بخشنامه مدیران میانی گمرک با رای دیوان عدالت اداری
  • ابطال بخشنامه گمرک با رای دیوان عدالت اداری همزمان با سفر رئیس قوه قضائیه به هرمزگان
  • تعیین ۳۵ شعبه دیوان عالت اداری به حوزه کار + تصویر
  • سازمان اداری و استخدامی : کارمندان دولت حق دریافت هدیه را ندارند
  • دریافت هرگونه هدیه از سوی کارمندان دولت ممنوع | ابلاغیه جدید سازمان اداری و استخدامی
  • دریافت هرگونه هدیه از سوی کارمندان دولت ممنوع شد
  • کارمندان دولت حق دریافت هدیه را ندارند/ برخورد قضایی با متخلفان
  • کارمندان دولت حق دریافت هدیه را ندارند
  • بخشنامه ممنوعیت دریافت هر نوع هدیه توسط کارکنان دولت به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد
  • هوش مصنوعی به کمک ثبت تخلفات رانندگی می‌آید/ اعمال قانون با دوربین‌های نظارت تصویری